Maden Sulu Kabak Kızartması Tarifi

Kabağın kızartması da çok güzel oluyor. Hele bir de sosa bulayıp kızardı mı, lezzetine doyum olmaz. Lezzetli ve çıtır çıtır maden sulu kabak kızartması tarifi…

Maden Sulu Kabak Kızartması Tarifi

Bahar aylarında yavaş yavaş tezgahlarda yerini alan yeşil kabak bizim çok sevdiğimiz bir yaz sebzesidir. Kabak ile çeşitli yemekler, salatalar, garnitürler yapıyoruz.

Kabağı bazıları sevmez. Kabağı sevmeyenler hem maden sulu kabak kızartmasını hem de tavada yumurtalı kabak kızartmasını deneyebilirler…

Kabak kızartmasını sevmeyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederim. Maden sodalı kabak kızartmasını yanında mutlaka yoğurtlu dip sos ile servis etmelisiniz. Yoğurtlu dip sosa batırıldığı zaman lezzetine lezzet katıyor. Dip sosun tarifi için TIKLAYIN.

Maden suyu ile hazırlanan sosa batırılıp hiç yağ çekmeden kızaran kabak kızartması nasıl yapılır?

Biz maden sulu kabak kızartması yapımında yeşil kabak yani kara kabak kullandık. Siz isterseniz sakız kabağı da kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim maden sulu kabak kızartması tarifine…

Maden Sulu Kabak Kızartması İçin Malzemeler:

500 gr Kabak
2 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber (Tercihen Acı)
1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz

Kabak Kızartmasının Maden Sodalı Sosu İçin Malzemeler:

6 Yemek Kaşığı Un
1 Şişe Maden suyu (200 ml)
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Yumurta
1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber (Acı)

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Maden sodalı kabak kızartması

Maden Sulu Kabak Kızartmasının Yapılışı:

Yarım kilo yeşil kabağı yıkayıp kuruladıktan sonra büyüklüğüne göre 3 mm kalınlığında verev veya yuvarlak doğrayalım.

Ardından 2 yemek kaşığı unun içine 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1 silme tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştıralım. Verev veya yuvarlak kestiğimiz kabakları unlu karışıma batırıp fazla ununu silkeleyelim.

Kabak Kızartmasının Sodalı Sosunun Hazırlanışı:

Derin bir tasta sosu hazırlayacağız.

Tasın içine 6 yemek kaşığı unu alıp içine 1 yumurta, 1 silme tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 şişe maden suyunu ekleyip çırpma teli ile hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpalım.

Bir tavaya kızartmak için yağı alıp yağı iyice ısınmasını bekleyelim. Yağ iyice kızdıktan sonra unladığınız kabakları hazırladığımız sosa batırıp hemen kızgın yağa atalım. Kabakları attıktan sonra ocağı orta hararete getirelim ve kabakları kızartalım. Kısık ateşte yaparsanız yağ çekebilir.

Kızaran kabakları havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Hazırladığımız dip sosu küçük taslara alıp servis tabağının ortasına koyup etrafına kızarttığımız soslu kabak kızartmasını dizip sıcak olarak servis edelim.

Maden sulu kabak kızartması

Afiyet Olsun.

Yayınlanma tarihi: 25 Mart 2020 – Güncelleme tarihi: 23 Mayıs 2023





“Maden Sulu Kabak Kızartması Tarifi” üzerine 8 yorum

  1. Enteresan değişik bir yemek. Denenmeli. Yoğurtlu dip sos da gerçekten ilginç. Ellerinize sağlık. Değişik tanımlar bizleri gelenekçilikten çıkarmada faydalı oluyor.

    Yanıtla

Yorum yapın