Turşu Tadında Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Kırmızı pancar ile lezzetli ve çok sağlıklı harika bir salata yapmaya ne dersiniz? İşte şifalı kırmızı pancar salatası tarifi…

Turşu Tadında Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Eşsiz biyokimyasal bileşimi sayesinde sağlık için son derece yararlı ve besleyici bir besin olan kırmızı pancar beş temel ihtiyaç olan vitamin, kalsiyum, demir, potasyum ve proteinle doludur. İçeriğinde bazı kanser risklerini azaltmaya yardımcı yüksek düzeyde antioksidan ve antienflamatuar maddeler içermektedir.

Ayrıca pancarın yaprakları da çok değerlidir ve pancar ile aynı etkiye sahiptirler. Peki bu çok faydalı sebze ile enfes salata neden yapmayalım ki. Üstelik salatamız turşu tadında oluyor. Ve turşu gibi olması için bir kaç gün beklemiyoruz. Pancar salatası özellikle bulgur pilavının ve bakliyat yemeklerinin yanında çok güzel oluyor.

Gelelim şimdi turşu tadında kırmızı pancar salatası yapımına…

Kırmızı Pancar Salatası İçin Malzemeler: 

500 – 600 gram Kırmızı Pancar
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Su Bardağı Su

Turşu Tadında Kırmızı Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce kırmızı pancarın varsa yapraklarından ayırıyorum. Ve köklerini tıpkı pancar turşusunu yaparken yıkadığım gibi fırça ile iyice yıkıyorum.

Yıkadığım pancarı düdüklü tencereye alıyorum. Ardından içine 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip pancar yumuşayana kadar haşlıyorum.
Pancar haşlandıktan sonra bir kaba alıp ilk sıcağının gitmesini bekliyorum. İlk sıcağı gittikten sonra kabuklarını ayıklıyorum. Zaten kabuğu hemen çıkıyor.
Ayıkladığım pancarı küçük küçük doğruyorum.
Ardından sosunu hazırlıyorum.
Derin bir tasa 1 çay kaşığı tuzu, 3 yemek kaşığı üzüm sirkesini ve 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağını alıyorum. Ardından 1 su bardağı suyu ekliyorum ve çırpma teli ile tuz iyice eriyene kadar karıştırıyorum.
Tuz eriyince doğradığım pancarı ilave ediyorum. Ve iyice karıştırıyorum. Ben sarımsak kullanmadım isterseniz ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Evet salata hazır. Tasın kapağını kapatıyorum. Salatayı buzdolabında en az 4 – 5 saat bekletiyorum.

5 saat sonra servis tabağına suyu ile birlikte alıp servis ediyorum.

Kırmızı Pancar Salatası

İnşallah tarifimi beğenirsiniz.

Afiyet olsun.





Yorum yapın