Fırında Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

Şık sunumu ve enfes lezzeti ile davet sofralarının yıldızı olacak köfteli bostan kebabı tarifi….

Fırında Köfteli Bostan Kebabı

Patlıcan çok bereketli bir sebzedir. Patlıcan ile değişik salatalar, garnitürler ve çeşitli yemekler yapabilirsiniz. Bunlardan biri de bostan kebabı. Biz bostan kebabını köfte ile yaptık. Ayrıca patlıcanı da yağda kızartmadık. Gelelim şimdi fırında bostan kebabı tarifine…

Fırında Köfteli Bostan Kebabı İçin Malzemeler:

4 Adet Bostan Patlıcan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz

Köftesi İçin:

250 gram Dana Kıyma
1 Küçük Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Tatlı Kaşığı Karabiber
Yarım Tatlı Kaşığı Pul Biber

Üzeri İçin:

2 İri Domates
4 Köy Biberi

Pişirmek İçin:

1 Silme Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
3 Su Bardağı Su

Köfteli Bostan Kebabı

Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

Köfteli bostan kebabı yapımı için ilk önce köfteyi hazırlıyoruz.

Bir tasın içine 250 gram kıymayı alıp içine, rendelediğimiz 1 küçük boy kuru soğanı ve rendelediğimiz 2 diş sarımsağı ilave ediyoruz.
Ardından 2 yemek kaşığı galeta unu,1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber ve yarım tatlı kaşığı pul biber ekleyip iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.

Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır

Köfteyi yoğurduktan sonra sıra şekil vermeye geldi. Köfte harcından 8 eşit parça alıp yuvarlıyoruz. Ve üzerine bastırarak yassıltıyoruz. Biz köftelerin düzgün olması için köfte aparatı kullandık.

Köfteli Bostan Kebabı Yapımı
Şekil verdiğimiz köfteleri bir tepsiye yerleştiriyoruz. Fırında 220 derecede arkalı önlü kızartıyoruz.

Fırında Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır
Köfteler pişerken bizde patlıcanı hazırlıyoruz.
Patlıcanı resimdeki gibi 1 – 2 parmak kalınlığında yuvarlak 16 patlıcan dilimi kesiyoruz. Kestiğimiz patlıcanları kararmaması için hazırladığımız tuzlu suyun içine koyuyoruz ve ara sıra karıştırıyoruz.

Bostan Kebabı Tarifi
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken bir tasın içine 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp içine 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ardından sudan çıkarıp kuruladığımız patlıcanları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Ardından üzerine ve yanlarına fırça ile hazırladığımız yağı sürüyoruz. Sonrasında fırında 200 -220 derecede köfte gibi arkalı kızartıyoruz.

Başka bir fırın tepsisine kızaran patlıcanın 1 dilimini alıyoruz. Ardından üzerine kızaran köfteden 1 tane koyuyoruz. Sonra üzerine yine 1 dilim patlıcan koyuyoruz.

Fırında Köfteli Bostan Kebabı Tarifi

Patlıcan ve köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yuvarlak kestiğimiz 1 dilim domates ve 1 parça köy biberinden koyuyoruz. Sonrasında domates ve biberi kürdan ile sabitliyoruz.
Bu arada pişirmek için salçalı bir sos hazırlıyoruz.

Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Pişirilir?

Bir tasın içinde 1 silme yemek kaşığı domates salçasını ve yarım yemek kaşığı biber salçasını alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız salçalı sosu tepsiye döküyoruz. Ardından tepsinin yarısına gelecek kadar yaklaşık 2 su bardağı su ekliyoruz. Evet şimdi köfteli bostan kebabının fırına gitme zamanı geldi.

Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Pişirilir
Fırında 200 derecede sosun yarısını çekip üzerindeki domates pişene kadar yaklaşık 45 -50 dakika pişiriyoruz. Pişen bostan kebabını fırından alıyoruz. Ve servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Köfteli Bostan Kebabı

Afiyet Olsun.





“Fırında Köfteli Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?” üzerine 2 yorum

Yorum yapın