3 Malzemeli Kazak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz ve çocukların çok seveceği sadece 3 malzeme ile yapılan lezzetli, besleyici  ve nefis kazak kurabiye tarifi.

3 Malzemeli Kazak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kazak kurabiyesi yapımında sadece 3 malzeme kullanıyoruz. Üzerini kaplamak içinde 2 malzememiz var.

Peki üç malzeme ile kazak kurabiye nasıl yapılır?

Kazak kurabiyesi tarifimizde yumurtayı çiğ değil pişmiş kullanacağız. Nasıl pişmiş yani derseniz, yumurtayı haşlıyorum. Kurabiyenin bir diğer özelliği ise; hamurunun şekersiz olması. Bu tarifimiz şekersiz lezzetli kakaolu kurabiye tarifi.

Daha önce tarifini verdiğim şekersiz kurabiye tarifi için Tıklayın…
Şekeri sadece kurabiyemizi kaplamak için kullanacağız. Şeker dengesi ise oldukça makul oluyor.
(Kazak kurabiye videolu anlatımını tarifin sonundaki videodan izleyebilirsiniz…)

Gelelim şimdi yapımı çok kolay lezzeti şahane kazak kurabiye tarifine. 

Kazak Kurabiyesi İçin Malzemeler:

4 Yumurta
250 gr Yumuşak Margarin
3 Su Bardağı Un

Üzeri İçin:

1 Çay Bardağı Hafif İnceltilmiş Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Kakao

Kazak Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

İlk önce 4 yumurtayı top kıvamında haşlıyorum. Haşlanmış 4 yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıyorum. Çünkü yumurtanın sadece sarısını kullanacağım.

Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alıyorum. Ardından yumurta sarılarına 250 gr yumuşak margarini ilave ediyorum.
Margarin ve yumurta sarılarını mikser ile yumurtalar dağılıp krema kıvamı alana kadar iyice çırpıyorum.

Üç malzeme ile kazak kurabiye nasıl yapılır

İyice karıştıktan sonra 3 su bardağı unun birazını ekleyip mikser ile çırpıyorum. Kalan unu da biraz daha mikser ile karıştırdıktan sonra elimle yoğuruyorum.

İyice özleşen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp üstüne fazla bastırmadan yuvarladım. Ceviz büyüklüğünde yuvarladığım kurabiye hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdim. Yaklaşık 20 kurabiye çıktı.

Kurabiyeleri 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyorum. Eğer mini fırın kullanıyorsanız 180 derecede pişirebilirsiniz.

Kurabiyeler fırında pişerken bende üst dekorunu hazırlıyorum. Çünkü kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcağı ile bu hazırladığım dekora bulayacağım.

Malzeme listesinde hafif inceltilmiş toz şeker demiştim. Bu inceltilmiş şekeri nasıl yapacağız derseniz çok kolay. Kahve öğütücüsünde toz şekeri bir iki çeviriyorum. Eğer şekeri öğütemezseniz bu şekilde de kullanabilirsiniz. Toz şeker kullanınca biraz sert oluyor ama pudra şekeri kullanırsanız da çok eriyor ve pastanın görünümü hoş olmuyor.

İncelttiğimiz 1 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu derin bir tasın içinde karıştırıyorum.

Lezzeti şahane kazak kurabiye tarifi

Kurabiyeler piştikten sonra hemen sıcağı ile hazırladığım kakaolu şekerli karışımın içine bir-kaç tane atıp kurabiyelerin her yerini kakaolu şeker ile kaplıyorum. Ve tek sıra halinde borcama veya bir tepsiye sıralıyorum.

Bir süre sonra üzerinde kakaolu şekeri biraz çekiyor tekrar üstüne kakaolu şeker karışımından serpiştiriyorum ve soğumasını bekliyorum. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp ister çayın yanında isterseniz kahvenin yanında servis ediyorum. Çocuklarınızda seveceği kazak kurabiyesi süt ile de çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Kazak Kurabiyesi

Afiyet Olsun.

Yayınlanma tarihi: 19 Temmuz 2020 – Güncelleme tarihi: 6 Ağustos 2022





“3 Malzemeli Kazak Kurabiye Nasıl Yapılır?” üzerine 10 yorum

  1. Aaaa çok ilginç. Haşlanmış yumurtayla kurabiye. Görüntüler çok güzel. Lezzeti de görüntüler kadar güzel olmasını umarım.

    Yanıtla

Yorum yapın