Lezzeti Efsane Şeftalili Puding Tarifi

Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılardan daha hafif oluyor. Bir de sütlü tatlıları mevsim meyveleri ile yaptık mı lezzetine doyum olmaz. Bu tarifimizde sizlere şeftali ile yaptığım şeftalili puding tarifi vereceğim.

Lezzeti Efsane Şeftalili Puding Tarifi

Sıcak havalarda bizi serinletecek tatlılara ihtiyaç duyarız. Hem meyveli hem de sütlü tatlılar her daim favorilerimdendir.
Bu tarifimizde şifa kaynağı şeftali ile yapımı çok kolay lezzeti efsane olan şeftalili puding hazırladık. Bu puding çocuklarında çok hoşuna gidecek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum ve şeftalili puding yapımına geçiyorum.

Pudingin yapımında yumurtanın sarısını kullandık. Aman yumurtanın beyazını çöpe atmayın. Pasta, börek, çorba ve tatlıların yapımında bazen sadece yumurtanın sarısı kullanılır ama biz yumurtanın beyazını çöpe atmıyoruz. Ve değerlendiriyoruz. Nasıl değerlendirdiğimizi merak ediyorsanız TIKLAYIN….

Şeftalili Puding İçin Malzemeler:

1 Litre Tam Yağlı Süt
4 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Krem Şanti
3 Adet Küçük Ve Olgun Şeftali

Üzerini Süslemek İçin:

Şeftali

Şeftalili Puding Nasıl Yapılır?

İlk önce sütü bir tencereye alıyoruz. Sütün içine 4 tepeleme yemek kaşığı unu ilave ediyoruz. Ve çırpma teli ile un iyice ezilene kadar karıştırıyoruz.

Ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 1 yumurta sarısını ekliyoruz. Yumurta iyice dağılana kadar karıştırıyoruz. Ve tencereyi ocağa alıyoruz.
Orta ısıda sürekli çırpma teli ve kaşıkla karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz.

Bu arada 3 küçük şeftaliyi ayıkladıktan sonra rondoda iyice ezilip, püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.

Şeftali püresi

Sonrasında koyulaşan sıcak muhallebinin içine püre haline getirdiğimiz şeftaliyi ilave ediyoruz. Ardından 1 paket vanilya ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. İyice karışan şeftalili pudingi soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan pudinge 1 paket krem şanti ekleyip mikser ile ilk önce düşük devirde, sonra yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz.

Bazen şeftali fazla sulu olabiliyor o zaman biraz daha krem şanti ekleyebilirsiniz. Bizim kullandığımız şeftalinin su oranı fazla olduğu için biz yarım paket daha krem şanti ekledik. Ve kıvam alana kadar mikser ile çırptık.

Kıvam alan muhallebiyi servis kaplarına üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde alıyoruz. Buzdolabında en az 7 – 8 saat dinlendiriyoruz. Mümkünse 12 -14 saat dinlenirse daha iyi oluyor.

Şeftalili Puding Nasıl Yapılır?

Servis etmeden önce pudingin üzerini şeftali dilimi ile süsleyip servis ediyoruz.

Şeftalili Puding

Afiyet Olsun.

Yayınlanma tarihi: 12 Eylül 2022 – Güncelleme tarihi: 31 Ağustos 2023





“Lezzeti Efsane Şeftalili Puding Tarifi” üzerine 4 yorum

Yorum yapın