Pazarlarda satılan yeşil yapraklı sebzeleri çok seviyorum. Ispanak, pazı, ebegümeci, semizotu, pancar gibi. Çoğu kişinin almadan geçtiği pazı aslında sağlık için çok yararlıdır.
Pazı, A, C K ve E vitamini ile beraber demir, magnezyum ve kalsiyum içerir. Folik asit yönünden de zengin olan pazı ile çeşitli yemekler yapabilirsiniz. Pazı ile yapılan tariflerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Vitamin ve mineral deposu olan bu sağlıklı sebzeyi haftada 1 kere mutlaka tüketmenizi tavsiye ederim. Ayrıca protein deposu yumurta ile besleyici değerini arttırabilirsiniz. Peki yumurtalı pazı kavurması nasıl yapılır?
Pazı kavurmasını yumurta sevmiyor veya yumurta alerjiniz varsa yumurtasız da yapabilirsiniz… Yumurtalı pazı kavurması tarifimiz 4 kişiliktir.
Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Malzemeler:
3 Bağ Pazı (Yaklaşık 700- 800 gr)
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Orta Boy Kuru soğan
1 Diş Sarımsak
1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul biber
1 Çay Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Yumurta
Pazı Kavurması Yumurtalı Nasıl Yapılır?
3 bağ pazıyı marul yıkar gibi tek tek yıkayarak sirkeli suda biraz bekletip 2 -3 kere suyunu değiştirdikten sonra süzülmesi için bir süzgece alalım. Süzülen pazıyı bir parmak kalınlığında doğrayalım.
Derin bir teflon tavaya yarım su bardağı zeytinyağını, yemeklik doğranmış 1 orta boy kuru soğanı ve rendelenmiş bir diş sarımsağı alıp soğan pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Doğradığımız pazıları pembeleşen soğana yavaş yavaş ilave edip 1 – 2 çevirdikten sonra 1 çay bardağı suyu ekliyoruz.
1 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve yarım tatlı kaşığı karabiberi de ekleyip üzerine kapak kapatarak pazının yumuşamasını bekleyelim. Pazı sulanacaktır, suyunu çekmeye başlayınca karıştırarak kavuruyoruz.
Kavrulan pazıyı düz bir teflon tavaya alıp yumurtaları kırmak için boşluklar açalım. Açtığımız boşluklara yumurtaları kırıp tavanın kapağını kapatalım. Yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabağına alıp servis edelim.
Afiyet Olsun.
Pazı İle Neler Yapılır?
Yumurtalı pazı çok güzel oluyor . Sizin tarifinizi de ayrıca eşim bir denemeli. Belki daha fazla lezzet elde edebiliriz. Çünki sizin tarifleriniz gerçekten ayrı bir lezzetli oluyor. Yani hani derler ya ismi ile müsemma , yani ismi ile uyumlu anlamındai Hani sizin isim de lezizci ya o yüzden. Hatun da bu yorumu anlayışla karşılar umarım Değilse pazıdan da oluruz.
Güzel yorumun için teşekkürler Sarıyerli. Eşine de sevgiler saygılar…
Pazının kavurması yapılacağı hiç aklıma gelmezdi yemeğini yaparım ama kavurması da harika olmuş
Yemeğinin, kavurmasının haricinde omleti, sarması da yapılır. Hatta fırında makarna bile yapılır 🙂
Denemek istersen tarifin sonundaki linklere tıklayabilirsin Defne.