Tam Kıvamında Vişne Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofrası reçelsiz olmaz diyorsanız tam mevsiminde vişne reçeli yapmaya ne dersiniz? Peki vişne reçeli nasıl yapılır?

Tam Kıvamında Vişne Reçeli Tarifi

Mevsim meyveleri ile evde tadına doyulmaz bir reçeller yapabilirsiniz. Biz yaz meyveleri ile çeşitli reçeller yapıyoruz. Kayısı reçeli, erik reçeli, üzüm reçeli, şeftali reçeli gibi…

Bugünde hafif mayhoş bir meyve olan vişne ile tadına doyum olmayan ve kahvaltı sofralarını şenlendirecek vişne reçeli tarifi vereceğim. İşte annemin yıllardır değişmeyen tarifi ile vişne reçeli yapımı….

Vişne Reçeli İçin Malzemeler:

1,5- 2 Kilo Vişne
Yaklaşık 1800 gram Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Limon Tuzu

Vişne Reçeli

Ev Yapımı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ezilmemiş ve çürük olmayan vişne kullanın.

Vişneyi yıkadıktan sonra saplarından temizliyoruz. Vişnenin çürük ve ezilmiş olanları varsa ayırıyoruz. Ardından vişnenin çekirdeklerini çıkarıyoruz.
Çekirdeklerini çıkarırken çekirdek çıkarma aparatı kullanabilirsiniz. Çekirdek çıkarma aparatı yoksa dert değil bir pipet yardımı ile de çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.

Çekirdeği çıkartılmış vişne

Vişneyi hazırladıktan sonra reçelin yapımına geçiyoruz.
Annem 1 kase vişneye 1,5 kase şeker kullanıyor.
Vişnenin 1 kasesini tencereye alıyoruz. Ardından vişnenin üzerine 1,5 kase şeker ekliyoruz. Kalan yarım kase vişneyi şekerin üzerine ilave ettikten sonra kalan şekeri ekliyoruz.

Vişne reçeli nasıl yapılır?
Tencerenin kapağını kapatıp 30 – 40 dakika eğer vakit varsa 1,5 – 2 saat suyunu salana kadar bekletiyoruz. Vişne suyunu bırakınca kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
Şeker eriyince ocağın ısısını arttırıp fazla karıştırmamaya özen göstererek reçeli kaynatıyoruz. Reçel kıvam almaya başlayınca 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Vişne reçeli yapımı

Reçel kaynarken ara sıra karıştırarak üzerine biriken köpükleri alıyoruz.
Yaklaşık 10 dakika kadar reçel şerbeti kıvamı alana kadar kaynatıyoruz. Kaşıktan ağır ağır damlıyorsa reçelimiz oldu demektir.
Ara sıra cam bir tabağa biraz şerbetten alarak koyuluğunu test edebilirsiniz. Reçel koyuluğuna gelince ocağı kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
Ilıyan vişne reçelini kavanoza doldurup kapağını kapatmadan soğumaya bırakıyoruz. Bu süreçte üzerini tülbent ile kapatıyoruz.

Ev Yapımı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

İyice soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatıp serin bir ortamda muhafaza ediyoruz.
Eğer reçel durulaşma yaparsa güneş gören bir yerde koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Lezzetine doyum olmayan ev yapımı vişne reçelini servis tabağına alıp kahvaltıda servis ediyoruz.

Ev Yapımı Vişne Reçeli Tarifi

Umarım vişne reçeli tarifimizi beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Afiyet Olsun.





“Tam Kıvamında Vişne Reçeli Tarifi” üzerine bir yorum

Yorum yapın