Susam Mantolu Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzetiyle gönülleri fethedecek ve misafirlerinizi şaşırtacak içi tahinli, dışı çıtır çıtır susamla kaplı susam mantolu tahinli kek tarifi.

Susam Mantolu Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

Susam ve tahin sağlık için çok faydalıdır. Tahin susamdan elde edilir. Susamın faydalarını merak ediyorsanız TIKLAYIN…

Tahini ve susamı seviyorsanız eşsiz lezzeti ile bu kek favoriniz olacak. Susam mantolu tahinli kek yapımı yaklaşık 15 – 20 dakikanızı alacak. Sonrasında ise güzelce demlenmiş bir çayın yanında yemesi kalıyor.

Susamlı kek yapımında kavrulmuş susam kullandım. Eğer kavrulmuş susam yoksa susamı teflon tavaya alıp kısık ateşte hafif rengi dönene kadar kavurabilirsiniz.

Susam mantolu kek tarifinin aşamalarını videomuzdan izleyebilirsiniz… Şimdi susamlı kek tarifimize geçiyorum…

Susam Mantolu Tahinli Kek İçin Malzemeler:

3 Yumurta
3/4 Su Bardağı Toz Şeker
4 Yemek Kaşığı Su
3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Mantolamak İçin: Kavrulmuş Susam

Susamlı ve tahinli kek

Susam Mantolu Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

Susamlı ve tahinli kekimizin yapımına başlamadan önce kek kalıbını yağlayıp, kalıbın her yerini kavrulmuş susam ile kaplıyoruz.

Susam mantolu tahinli kek yapımı

Kalıbı yağladıktan sonra çırpma kabına 3 yumurta ve 3/4 su bardağı toz şekeri alıp iyice mikser ile köpürene kadar yaklaşık 8- 10 dakika çırpıyoruz.

Ardından yumurtalı karışıma 4 yemek kaşığı suyu, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı tahini ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Sonrasında 2 yemek kaşığı susamı ve 1 paket vanilyayı ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Karışıma 1 su bardağı unu eleyerek ekliyoruz.

Unun tam ortasına 1 paket kabartma tozunu ilave edip üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip köpürünce mikserin düşük ayarında iyice kıvam alana kadar karıştırıyoruz.

Ardından kek hamurunu kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış mini fırında 190 derecede 35- 40 dakika pişiriyoruz. Mini fırın kullanmayanlar 175 derecede pişirmelidir.

Susam kaplı tahinli kek

Pişen susam kaplı tahinli keki fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Susam kaplı tahinli keki soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz.

Susam mantolu tahinli kek tarifi

Afiyet Olsun.

Yayınlanma tarihi: 1 Haziran 2021 – Güncelleme tarihi: 23 Ekim 2022





“Susam Mantolu Tahinli Kek Nasıl Yapılır?” üzerine 6 yorum

Yorum yapın