Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakal kabuğu reçeli yaparken evi mis gibi bir koku sarıyor. Enfes bir tadı ile portakal kabuğu reçelini kahvaltılarda ve çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Kışın en güzel ve en lezzetli meyvesi gribin baş düşmanı portakaldır. C vitamini deposu portakalın kabuğu ile hiç reçel yapmayı denediniz mi?

Portakal Kabuğu Reçeli Yaparken Portakal Seçimi Nasıl Olmalı?

1- Portakal kabuğu reçeli yaparken portakalın kabuklarını kullanacağımız için kabuğu ince portakal seçilmelidir.

2- Portakalın kabuğu çok parlak olmamalı çünkü, portakalın daha iyi görünmesi ve uzun süre dayanması için dışına mumlama yöntemi uygulanıyor bu da sağlık için zararlıdır. Organik portakal almaya dikkat edilmeli.

3- Portakalın kabuğunun çok güzel yıkanması gerekiyor. Biz bunun için fırça kullanıyoruz.
Gelelim şimdi mis kokulu portakal kabuğu reçeli tarifimize…

Portakal Kabuğu Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

6 Orta Boy İnce Kabuklu Portakal
4 Su Bardağı Su
1 Kilo Toz şeker
1 Limon Suyu

Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

mis kokulu portakal kabuğu reçeli tarifi

Portakalın kabuklarını kullanacağımız için ilk önce işe portakalları yıkamak ile başlıyoruz. Bunun için portakalın kabuğunu çok iyi yıkamalıyız. Biz fırça ile sürterek iyice yıkadık. Ama bez ile yıkayabilirsiniz.
Yıkadığımız portakalların başını kesip bıçakla 4 -5 çizik atarak ayıkladık ve kabukları resimdeki gibi küçük küçük doğradık.

Portakal Kabuğundan Reçel

Doğradığımız portakal kabuklarını bir tencereye alıp üzerini 2 – 3 parmak geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz ve süzüyoruz.

Süzdüğümüz kabukları tekrar tencereye alıp yine su ekleyip haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzüyoruz. Portakalın kabuklarının acısının çıkması için bu işlemi 2 kere tekrarladık. İsterseniz 3 kerede kaynatabilirsiniz.

Portakal kabuğu haşlanırken bizde şerbeti hazırlıyoruz.

1 kilo şekerin üzerine 4 su bardağı su ve 1 limon suyu ekleyip kıvam alana kadar şerbeti kaynatıyoruz. Koyulaşacak ama ağdalaşmayacak.
Kaynattığımız şerbete süzülen portakal kabuğunu ilave edip orta hararete koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Reçelin koyulaştığını anlamak için cam bir tabağa reçelin şerbetinden damlatıyoruz ve kolay akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Ocağı kapatıp, reçel tencerede biraz ılıyana kadar bekliyoruz. Reçel ılıdıktan sonra cam kavanoza doldurup üzerine temiz bir tülbent bağlayıp soğumasını bekliyoruz. Reçel soğuduktan sonra tülbenti alıp kavanozun kapağını kapatıyoruz.

İşte hepsi bu kadar mis gibi portakal kabuğu reçelimiz hazır. Servis tabağına alıp kahvaltı sofralarımızda sevdiklerimize sunabiliriz.

Portakal Kabuğundan Reçel

Afiyet Olsun.

Tam Kıvamında Mis Kokulu Portakal Reçeli Tarifi İçin TIKLAYIN….

Yayınlanma tarihi: 22 Mart 2021 – Güncelleme tarihi: 20 Şubat 2024





“Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?” üzerine 8 yorum

  1. En çok sevdiğim reçel. Ben sizin tarifinizi eşim yaptıktan sonra daha çok sever oldum bu reçeli. Çay içerken de şeker yerine kullanıyorum. Tabii ki çayın içine atmadan. Bir çay kaşığı reçel arkasından birkaç yudum çay. Harika aromalı oluyor. Öneririm.

    Yanıtla

Yorum yapın